Keszi rendületlenül repül dél felé...

Pedig ebben az irányban már nem sokáig folytathatja útját, hiszen a ma esti pihenőhelye és Port Elizabeth között már csak 270 km van, s onnan már sokkal délebbre nem juthat*, hiszen az már az Indiai-óceán délnyugati partvidéke.

*Persze, ha elrepül délnyugati irányba 630 km-t, akkor eljuthat Afrika legdélebbi pontjához (L'Agulhas). Onnan aztán már tényleg nincsen délebbre "gólyaleszállóhely". L'Agulhas egyébként Port Elizabeth-től már csak 88 km-el van délebbre.

Még csak három napja érkezett a Dél-afrikai Köztársaságba, de már azóta is több száz kilométert repült, s ma megérkezett a Karoo-ba. Az elmúlt napokban, ahogy ma is, kereste a félsivatagos vidék hegyei között lévő folyóvölgyeket. Dél-Afrika ezen vidékén a folyók mentén gyakoriak az öntözött farmok, s ezek közelében éjszakázott tegnap, és ma is erre készül.

Keszi január első 21 napján 4290 km-t repült, s közben Tanzánia északi határától eljutott a Dél-afrikai Köztársaságba.

Keszi jeladóval a hátán a fészekbe visszahelyezéskor (fotó: Papp Ferenc)

Tegnap reggel is folyóvölgy közelében, öntözött földeken ébredt. ::: 2015.01.20.

Ma délben megérkezett Schoombee közelébe, s látható, hogy a folyó mellett itt is öntözött mezőgazdasági földek vannak.
Estére kicsit nyugatabbra húzódott. ::: 2015.01.21.

A déli pihenőhely kicsit közelebbről. Az öntözött körök fölött egy kúposnak tűnő hegy látható,
ami a Karoo-ban elég gyakori felszíni forma.

Ha a Google Föld 3D nézetében is megnézzük azt a kúposnak tűnő hegyet, akkor már látható, hogy valóban kúpos. Mögötte van még egy másik is. 
Az egyik 1540, a másik 1610 méterrel emelkedik a tengerszint fölé. Persze az öntözött területektől csak 300-400 méterrel magasabbak, mert azok 1180-1200 méter tengerszint feletti magasságban terülnek el.

Így néz ki a kúpos hegyünk Hendrik van den Berg fotóján.
Forrás: Panoramio

NIke Dunk SB MID