Boszporusz előtt, Boszporusz után

Nagy Károly blogbejegyzése nyomán. Forrás: http://www.nagyhalaszgolyakamera.blogspot.hu

Jeladós gólyáink kedden és szerdán is folytatták útjukat. Négyen - köztük Picur is - Törökországban voltak akkor, s átkelve a Boszporusz fölött már maguk mögött hagyták Európát.


Picur (piros) és Nógrád (zöld) kedden is azonos útvonalon, azaz egy csapatban vonultak, de az éjszakázóhelyük már 7 km-re volt egymástól. ::: 2014.08.19.

Picur és Nógrád 19-én reggel 8 után elindultak, fél négyig vonultak, s megtettek 160 és 170 km-t. (Csaknem végig együtt mentek, amit abból lehet megállapítani, hogy ugyanazokban az időpontokban ugyanazokról a helyekről (koordinátákról) érkeztek tőlük a jeladóik adatai.)
Aznap éjjel a Boszporusztól 28-38 km-re pihentek meg, s 7 km-re voltak egymástól.
Közben két felnőtt gólyánk is előttük járt, Dalma 299 km-t, Veca pedig 309 km-t haladt a keddi napon, így ők már aznap Ázsiába értek. Sőt, már Eskişehir alatt éjszakáztak.


Picur, Nógrad, Dalma (kék) és Veca (narancs) keddi útja - Egy ideig Dalma és Veca együtt utaztak, majd az Iznik tónál egy időre elváltak útjaik. ::: 2014.08.19.
 


Picur és Nógrád keddi éjszakázóhelye, már Isztambul közelében ::: 2014.08.19.


Bár Dalma és Veca útjai napközben elváltak, de éjjel nem túl messze éjszakáztak egymástól csapataik. ::: 2014.08.19.
 


Picur (piros), Nógrád (sárga), Dalma (világoskék) és Veca (narancs) megtett útja augusztus 20. estig. ::: Forrás: satellitetracking.eu
 

Legutóbb Picur a török-szír határról küldött jeleket, s Dalma, Veca és Nógrád megérkezett a Sínai-félszigetre. Picurtól 23-án délben érkeztek utoljára adatok, de reméljük, hogy csak a mobilhálózatokon kívül tartózkodik, s hamarosan újra a vonulásáról számolhatok be!

Jeladós gólyáink útját honlapunk segítségével is nyomon lehet követni.
http://www.eszakigolyahir.hu/node/10

Így kelnek át a gólyáink a Boszporusz fölött:

Nike Zoom Winflo 5 Black Mens Running Shoes AA7406-002