Szemléletformálás

A fehér gólya védelmének egyik legfontosabb eleme, hogy minél több emberrel megismertesük a gólyavédelmet, madárvédelmet. Éppen ezért az Északi gólyahír programban is nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, a szemléletformálásra.

Minden évben megrendezzük a Gólya Road Show-t, amely során az érdeklődőknek bemutatjuk a gólyagyűrűzést, megnézhetik a kis fiókákat és beszélgetünk a gólyavédelemről, a gólygyűrűzés szerepéről.

A projekt részeként az óvodások és alsó tagozatos kisdiákok számára játékos interaktív foglalkozásokat, a felső tagozatos és középiskolai osztályok számára pedig vetítéssel egybekötött előadásokat tartanak a régióban számos oktatási intézmény részvételével.

A Bódva-völgyi és az Ipolyszögi Madárvonulás-kutató Táborba látogató csoportok ismeretterjesztő foglalkozáson vehetnek majd részt a vonuló madarakkal kapcsolatban – különös hangsúlyt fektetve a fehér gólyára.

A projektet kísérő rendezvényként „Gólyaüdvözlő” programok és „Gólyabúcsúztató-nap” szervezése is a tervek között szerepel. Mindezek mellett egy vándorkiállítás megrendezésére is sor kerül több helyszínen a már rendelkezésre álló, 10 tablóból álló kiállítási anyag felhasználásával.

 

Nike Tiempo Legend