Voltál már a Serengeti Nemzeti Parkban?

Nagy Károly blogbejegyzése nyomán. Forrás: http://www.nagyhalaszgolyakamera.blogspot.hu

Egy hete számoltam be arról, hogy Picur megérkezett Kenyába. Akkor még nem tudtuk pontosan, hogy milyen útvonalon érkezett meg oda, de azóta megérkeztek az út köztes adatait tartalmazó SMS-ek is. Így már ismert, hogy Dél-Szudánon keresztül, de Etiópiát is érintve repült Kenya északnyugati csücskébe.

Persze a címből sejthetitek, hogy azóta sem pihent sokat.

A ma érkezett SMS-ekből tudjuk, hogy folytatta útját déli irányba, s november 28-án megérkezett Tanzániába, annak is egy olyan részébe, ahová legalább gondolatban sokan vágyunk (számtalan könyvnek és természetfilmnek is köszönhetően).

Serengeti - a táj, amit Picur most felfedez.
Fotó: Panoramio, Fotós: Michele Luigi

Tehát negyedik napja már a Serengeti Nemzeti Park szavannáin vadászgat. Gnúk, zebrák, gazellák, zsiráfok, kafferbivalyok, oroszlánok, gepárdok, s még számtalan afrikai vadállattal találkozhat. Ez az igazi szafari! :-)

A kép közepén egy kígyászkeselyű (Sagittarius serpentarius), másik nevén titkármadár látható.
Forrás: Panoramio, Fotós: Pedro Hélder

Egyébként a novembert nem pihenéssel töltötte, hiszen minimum 3505 km-t repült! Így már több mint 12500 km-t utazott augusztus 15. óta*.

*Akkor indult a nagy útra. Ha esetleg már nem emlékeznél rá. ;-)

Az előző híradásom óta eltelt egy hétben is 800 km fölött teljesített, aminek nagy részét (kereken 800 km-t) három nap alatt repülte (nov. 26-28.). Azóta élvezi a Serengeti szavannáit, s az utóbbi négy napban nagyrészt egy 10 km-es körzetben mozog. Szóval pihen, bár a mai napon mintha elindult volna a Serengeti belsőbb részei felé. De ez már egy következő történet lesz...

Picur novemberi útvonala (3505 km).

Afrikában kóborló jeladós gólyáink térképe, amikor Picur még csak Kenyában tartott (2014.11.28.).
Már ekkor is ő volt a déli előretolt felderítő.
Forrás: satellitetracking.eu

Picur útja az elmúlt egy hétben (2014. nov. 26. - dec. 02.)

További részletek és fotók a Gólyanaplóban >>

FILA Luminous Pack